(c) Astor, Eva & Frank

Tango van de Lage Landen

Astor, Eva de Roovere & Frank Vaganée
Een menu van Nederlandstalige songs op Argentijnse wijze
za 22 feb ’25 20:15
22 feb ’25
20:15
  • 22 feb ’25
    20:15
    OC Marke

Benieuwd hoe ‘Mia’ van Gorky klinkt als tango? Of ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde in een milonga-versie? Dan is ‘Tango van de Lage Landen’ precies wat je zoekt. Wat op het eerste zicht wat vreemd lijkt – Nederlandstalige liedjes in Argentijnse versie? – klinkt op het podium de evidentie zelve!

Een broodje kapsalon, chocolade met zout en karamel … Verrassende combinaties leveren vaak de interessantste smaken op. Bij muziek is dat niet anders.
Ensemble Astor en Eva De Roovere serveren Nederlandstalige songs van eigen bodem op Argentijnse wijze, ondersteund door saxofonist Frank Vaganée (Brussels Jazz Orchestra) en afgekruid met een vleugje jazz. Zo wordt ‘Mia’ van Gorky een pittige tango en ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde een zoete milonga. 

De muzikanten van Astor zijn niet aan hun proefstuk toe: eerder brachten ze met Patrick Riguelle tangoversies van Jacques Brels repertoire. In het tangomilieu zijn ze bovendien al meer dan twintig jaar een vaste waarde. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang: Eva de Roovere. Saxofoon & dwarsfluit: Frank Vaganée. Bandoneon & accordeon: Stijn Bettens. Gitaren: Onan Van de Weyer. Piano: Marijn Goossens. Contrabas: Christophe Devisscher.