(c) Ludovic Tournay

Memory Claude François

Ludovic Tournay
Clo Clo opnieuw achter de micro
do 24 apr ’25 14:30
24 apr ’25
14:30
  • 24 apr ’25
    14:30
    OC De Troubadour, Bissegem
    Vlaswaagplein 3, 8501 Bissegem

In de jaren zestig en zeventig was er geen ontkomen aan Claude François ofte Clo Clo: hij bracht de ene na de andere hit uit. Nummers die in het collectieve geheugen terechtkwamen en ook vandaag nog worden gedraaid. Ludovic Tournay maakte er een programma over dat vooral niét rond imitatie draait.

Clo Clo, de koosnaam van Claude François, was één van de belangrijkste Franse artiesten in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Hij was verantwoordelijk voor ontelbare hits: ‘Comme d’habitude’ (ook bekend in de vertaling ‘My Way’), ‘Je vais a Rio’, ‘Alexandrie Alexandra’, ‘Belles Belles Belles’, ‘Dis lui’, ‘Cette année là’ en zoveel meer. Zijn optredens kregen bovendien een speciaal cachet dankzij de danseressen Les Clodettes. 

Verwacht je echter niet aan een avond vol imitaties. In zijn programma ‘Memory Claude François’ brengt Ludovic Tournay namelijk een heel eigen(zinnige) interpretatie.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.