(c) Nisran Azouaghe

'NUFF SAID

Wim Helsen, Naima Joris, Meryem El-Kaddouri & Stephen Grant
Een podium vol stad!
do 24 okt ’24 20:15
24 okt ’24
20:15
  • 24 okt ’24
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

‘Nuff Said betekent letterlijk genoeg gezegd, maar gelukkig wordt hier nooit genoeg gemusiceerd: al zestien jaar trakteert ‘Nuff Said op verse namen uit meerdere muziekgenres, comedy en spoken word. Een globaal én lokaal feest voor ogen én oren, in de blend met de spacefunk van huisband Lucid Lucia Collective.

‘Nuff Said werd groot in Antwerpen en vertakte de afgelopen zestien jaar naar podia in Genk, Brussel, Rotterdam en Amsterdam.

Ook dit seizoen kan je in Muziekcentrum Track (opnieuw!) terecht voor een line-up met verse namen – van comedy en hiphop tot jazz en spoken word. Huisband Lucid Lucia Collective voorziet zoals altijd  een feest van jazz, funk en groove. Aight! Who’s in!?

LINE-UP:

Stephen Grant (VK)

STEPHEN GRANT is een van de grappigste, hardst werkende en meest gerespecteerde komieken van het Verenigd Koninkrijk. Hij treedt op in clubs en bedrijfsevenementen in het hele Verenigd Koninkrijk en in het internationale circuit en heeft sinds 2003 zes veelgeprezen shows naar de Edinburgh Fringe gebracht. Zijn snelheid en dynamiek creëren een magische energie waardoor het publiek in vervoering raakt en aan zijn lippen hangt. Als schrijver heeft Stephen meegeschreven aan tv-shows van Mock the Week tot Live at the Electric en voor Lee Nelson's Well Good Show en Channel 4's Stand Up For The Week. 

  • "Genius" (The List★★★★★)
  • "Comedy vision that can see round corners" (Chortle★★★★★)

Naima Joris (BE)

Sommige muzikanten kunnen dat: de tijd stilzetten en recht uit de ziel een lied zingen. Naima Joris is zo’n zangeres. Wie haar hoort zingen zou het niet verwachten, maar als muzikant/componiste komt Joris pas net om de hoek kijken. Terwijl veel carrières stilstonden door de lockdown, brak Joris op haar 39ste nog door. Vorig jaar verscheen het debuutalbum ‘While The Moon’. Joris kijkt daarop niet weg van pijnlijke onderwerpen, zoals de dood. Ze kiest ervoor erover te zingen in plaats van erover te treuren, juist omdat ze van het leven houdt. Het resultaat is een warm bad om de ziel te troosten van elke luisteraar die zich aangesproken voelt.

Myriem El-Kaddouri (BE)

MYRIEM EL-KADDOURI doctoreert sinds april 2024 op de snijlijn van recht en duurzaamheid aan de KU Leuven. Ze is daarnaast zelfstandig jurist, dichter en woordkunstenaar. Haar debuut 'Hier ligt de waarheid in overdaad' (Pelckmans) ligt sinds juni 2024 in de boekhandels. Ze werd in 2023 West-Vlaams kampioen Slam Poetry en draagt sindsdien op uiteenlopende podia haar teksten voor. Ze is geëngageerd en voorvechter van onder meer intersectionele gendergelijkheid, waarover ze op uitnodiging van de Belgische staat een speech gaf op de informele Raad van de Europese Unie. Myriem is stadsdichter (Letterzetter) van Kortrijk voor 2024-2026 en is mentor van een collectief jonge kunstenaars en curator van het Memento woordfestival.

Wim Helsen (BE)

WIM HELSEN won met zijn eerste voorstelling ‘Heden Soup!’ meteen de prijs voor meest beloftevolle cabaretier. Met zijn volgende shows deed hij het nog beter en won hij tweemaal de Poelifinario: de hoogste eer binnen het Nederlandse en Vlaamse cabaret. Wim heeft een feilloze komische timing, maar de gevoelens en situaties die hij oproept zijn vaak ook pijnlijk en gênant.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Programma

Stephen Grant (VK)
Naima Joris (BE)
Myriem El-Kaddouri (BE)
Wim Helsen (BE)

+ Host Johan Petit (BE) & band Lucid Lucia (BE)

Ontdek ons aanbod