(c) Véronique Bruyneel

De Poetsman

Prince K. Appiah/ Het nieuwstedelijk
Krijg je de vlekken op je verleden altijd weg gepoetst?
wo 16 okt ’24 20:15
16 okt ’24
20:15
  • 16 okt ’24
    20:15
    Antigone

De poetsman beschouwt zichzelf als de beste in zijn vak, maar privé is hij minder onbevlekt: zijn familiebanden zijn zo goed als verbroken en hij voelt zich alleen. Maar wat als hij een poging zou doen om die banden te herstellen? Maakt hij de dingen dan beter of net slechter?

Als je het hem zelf vraagt, is hij als poetsman één van de beste. Toch slaagt hij er niet in om zijn eigen leven net zo schoon te krijgen als de vloeren van de rechtbank waar hij werkt.

De poetsman is een pessimist. Vaak voelt hij zich kwaad en alleen. Als een eiland losgezongen van alles en iedereen. Alle banden met zijn grote familie verbroken. Enkel nog contact met zijn oma. Een ingrijpende ontmoeting tijdens het werk maakt iets in hem wakker. De poetsman waagt een poging om zijn fouten recht te zetten en de stroeve relatie met zijn zoon nieuw leven in te blazen. Maar zullen zijn pogingen niet meer wonden openrijten dan genezen? 

Met ‘De poetsman’ onderzoekt Prince K. Appiah de band tussen vaders en zonen. 

In samenwerking met Antigone & CC de Steiger Menen i.h.k.v. En Avant (geselecteerd door Het nieuwstedelijk).

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Onder de noemer ‘En Avant’ slaan Compagnie Cecilia, theater arsenaal, Het nieuwstedelijk, Antigone, Theater Malpertuis en Monty de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt tweejaarlijks een nieuwe maker of collectief naar voren. Samen zetten ze in verschillende steden hun tenten op. Zo ook in Antigone en Menen als samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk, CC De Steiger Menen en Antigone.

Ontdek ons aanbod