(c) Eva Michiels

Beating Choir / Chœur Battant

Zoë Demoustier/Le Carrousel & BRONKS
Wat bindt de jongeren van Gen-Z, en hoe kunnen ze dat uitdrukken?
di 11 feb ’25 20:15
11 feb ’25
20:15
  • 11 feb ’25
    20:15
    Budascoop zaal 1

Jong zijn in een veranderende wereld: het is niet evident. Daarom zoeken zes jongeren op de scene naar wat hen bindt, en hoe ze de rol van ambassadeurs van hun generatie zinvol kunnen invullen. De perfomance is het resultaat van een artistieke uitwisseling tussen Canadese en Brusselse jeugd.

Zes performers op scène. Uit verschillende gezinnen, steden en landen. Hun jeugd is wat hen bindt.
Ze stellen zichzelf voor. Ze spreken zichzelf uit.
Ze luisteren naar de stemmen van honderden anderen.
Ze dragen het geluid van jongeren overal ter wereld.

Zij zijn de ambassadeurs van hun generatie. Via beweging en interactie zoeken ze naar de kwetsbaarheid en kracht van jong zijn. 
Hoopvol en strijdvaardig. 
Voortgestuwd, gesteund en gedragen door de soundscape van tientallen stemmen van andere jongeren overal ter wereld, verweven tot een universeel geluidstapijt.   

‘Beating Choir / Chœur Battant’ is een co-productie van het Canadese Théâtre Le Carrousel en het Belgische BRONKS theater. Drie jongeren uit Quebec gingen een artistieke uitwisseling aan met drie Brusselse jongeren. De voorstelling is een vervolg op het online platform ‘Creative in Solitude’, dat choreografe en regisseur Zoë Demoustier en Annemie Boonen tijdens de pandemie oprichtten en waar jongeren via artistieke expressie hun gevoelens konden delen.

"Deze onclassificeerbare voorstelling – die dans combineert met theater, muziek en video – is een diep briljant en ontroerend werk waarin Generation Z zichzelf presenteert aan de wereld en aan de tijd waarin we leven." (Jeu Revue de Théâtre)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Choreografie & regie: Zoë Demoustier (België). Artistieke medewerking: Marie-Eve Huot (Quebec). Performers: Romain Accoe (België), Aurélie Brassard (Quebec), Lahja Demoustier (België), Oumi Niang (België), Maura Tepperman (Quebec), Mathieu Thibodeau (Quebec). Kostuum: Leila Boukhalfa, Annemie Boonen (België). Medewerking concept kostuum: Ange Blédja (Quebec). Muziek: Willem Lenaerts, Pepijn Leenders (België). Licht: Martin Sirois (Quebec). Artistiek advies: Amber Goethals (België). Repetitor: Marie-Gabrielle Ménard (Quebec). Audio montage stemmen & interviews: Yelena Schmitz (België). Research & interviews: Annemie Boonen, Creative in Solitude (België). interviews Romane Van Damme (België). Transcriptie: Romane Van Damme, Ineke Wambeke, Annemie Boonen (België). Techniek: Nicolas Fortin (Quebec), Davy Deschepper (België). ‘Beating Choir / Chœur battant’ is een co-creatie tussen theatergezelschap Le Carrousel, (Montréal, Canada) en BRONKS theater voor jong publiek (Brussel, België). Dit project wordt gerealiseerd dankzij de financiële steun van de regering van Québec, de Raad voor de Kunsten van Canada en de Raad voor de Kunsten van Montréal.

Ontdek ons aanbod