(c) Olympe Tits

Landmaal

Sien Vanmaele/ Laika
Een rebelse proeverij rond voedsel van de toekomst
za 15 feb ’25
15 feb ’25

Misschien kan je ‘Landmaal’, in de woorden van de Volkskrant, nog het best omschrijven als “enthousiast en uitnodigend tafeltheater”. Theatermaker Sien Vanmaele gaat op zoek naar hoe we in de toekomst kunnen eten om onze planeet minder te belasten. Duik mee in de wereld van bacteriën en fermenten!

"Wadde gomme doejn at de stroent in de ventilateur komt?"

Theatermaker Sien Vanmaele, een vrouw van de actie, is bezorgd over onze planeet. In ‘Landmaal’ trekt ze ten strijde tegen voedselverspilling en nodigt ze je uit aan haar ‘altaar der verstoten voedselwaren’. Dompel jezelf onder in de wondere wereld van micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken. 

In deze hoogmis van bacteriën en fermenten gaat Sien aan de slag met brood van gisteren, geblutste groenten en gedeukt fruit. Neem deel aan deze rebelse proeverij! 
O ja, heb je zelf nog oud brood, vergeten korsten of kontjes van een stokbrood liggen? Neem die restjes gerust mee naar de voorstelling!

‘Landmaal’ is na ‘Zeemaal’ het tweede deel van een trilogie over voedsel van de toekomst, over de zoektocht naar een manier van koken die bijdraagt tot een betere wereld.

De pers over 'Landmaal':

In samenwerking met CC De Schakel Waregem.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept & tekst: Sien Vanmaele. Spel: Tim Van der Linden & Sien Vanmaele. Coaching & scenografie: Benjamin Verdonck. Eindregie: Jo Roets. Zintuiglijk advies: Peter De Bie. Muziek: Anton Van Haver. Kostuums: Manuela Lauwers. Dramaturgie: Mieke Versyp. Techniek: Tim Van der Linden, Rik Van Gysegem & Tom van den Brande. Productie: Pieter Smet & Helena Verbeeck. Laika in coproductie met Perpodium. Met dank aan: Cronos Invest. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & Tax Shelter van de Belgische federale overheid. 

Ontdek ons aanbod