(c) Filip Naudts

Ik ruik naar Oostende

Piet de Praitere
Over iemand anders worden en jezelf blijven, door de ogen van Piet De Praitere
vr 8 nov ’24 20:15
8 nov ’24
20:15
  • 8 nov ’24
    20:15
    OC De Wervel, Bellegem
    Processiestraat 6, 8510 Kortrijk

Piet De Praitere is moeilijk in een vakje te duwen, maar dat hoeft ook niet: zolang hij de mensen maar zijn unieke kijk op de dingen en op zichzelf blijft geven in die onnavolgbare stijl van hem. Woke, garnalen en masturberen: in zijn nieuwe show gaat hij letterlijk geen onderwerp uit de weg.

Een show over de drang naar verandering. Over jezelf heruitvinden en toch dezelfde blijven. Over oud worden en je jong voelen. Over verhuizen, garnalen, jodium, woke, inflatie, manipulatie, masturbatie, isolatie, premies, amfibische transseksuelen, nog meer garnalen en nog meer woke.  
Nu is alles duidelijk, niks is nog duidelijk. Het zijn rare tijden, moeilijke tijden, woelige tijden. Het zijn gewoon maar tijden. Het leven begint als je er klaar voor bent. 

Piet De Praitere is schrijver, acteur en stand-up comedian. Een fabuleuze verteller ook, met een absurde stijl vol gratie, onvoorspelbaarheid en vaardigheid. Een rasechte performer en oude zak die momenteel zijn tweede jeugd beleeft. 

Elke generatie heeft afwijkende performers die niet in een hokje te plaatsen zijn. Piet De Praitere is zo iemand. Toch wist hij de laatste jaren ook het grote publiek in te pakken, met rollen in films en tv-series als ‘Bevergem’, ‘De Twaalf’, ‘Onder vuur’ en ‘Chantal’.