(c) Pelle De Brabander

Dit is Europa

Hendrik Vos & Frans Grapperhaus
Europa komt naar Marke
di 26 nov ’24 20:15
26 nov ’24
20:15
  • 26 nov ’24
    20:15
    OC Marke

Europa-kenner en UGent-professor Hendrik Vos bundelt de krachten met multi-instrumentalist Frans Grapperhaus, om samen op het podium het fascinerende verhaal van Europa te vertellen. Muziek, misverstanden en meeslepende memorabele anekdotes: het zit allemaal in ‘Dit is Europa’.

Het Belgisch-Nederlands duo Hendrik Vos & Frans Grapperhaus heeft meer gemeen dan hun afkomst doet vermoeden. Ze delen namelijk een diepgaande interesse, zo niet fascinatie voor Europa. Want wat en vooral wie is Europa eigenlijk? Hendrik Vos biedt een intrigerend antwoord op deze vraag. 

Hij brengt het verhaal uit zijn boek ‘Dit is Europa’ tot leven op het podium in de gelijknamige theatervoorstelling. Via humor, muziek, misverstanden en meeslepende verhalen wordt de essentie van Europa blootgelegd: een verhaal van toevallige ontmoetingen die hebben geleid tot grootse dromen en daden en tot blijvende engagementen.

Frans Grapperhaus, de reisgenoot van Hendrik, vervult de rol van aangever en zorgt voor de livesoundtrack van deze bijzondere momenten. Met één wereldberoemde compositie en talloze eigen creaties draagt hij bij aan de magie van dit unieke avontuur. Vos en Grapperhaus nemen je mee op een boeiende reis, recht naar het hart van Europa!

In samenwerking met werkgroep voordrachtenreeks.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Tekst & spel: Hendrik Vos. Cello & spel: Frans Grapperhaus.