(c) Koen Bauters

De Popklassiekers

De Flandriens
Belpop in een wel heel eigenzinnig (Nederlandstalig) jasje
do 6 feb ’25 20:15
6 feb ’25
20:15
  • 6 feb ’25
    20:15
    OC De Wervel, Bellegem
    Processiestraat 6, 8510 Kortrijk

Engels- en Franstalige Belpop-klassiekers blijven onmogelijk uit de greep van het peloton van De Flandriens, die ze bij de lurven pakken, muzikaal binnenste buiten keren en van een Nederlandstalige tekst voorzien. Respectvol en eigenzinnig, maar vooral: muzikaal gesmeerd als een ketting.

De Flandriens gaan opnieuw aan de slag met Belgisch muzikaal erfgoed. Ze hertalen Engels- of Franstalig Belpopklassiekers naar het Nederlands, waarbij je ‘hertalen’ gerust mag interpreteren als ‘geen rekening houden met heilige huisjes’. Want De Flandriens zijn koppig en eigenzinnig: als echte Flandriens keren ze zowel tekst als muziek binnenste buiten om er een hedendaagse draai aan te geven. Daarbij blijft geen genre of decennium onberoerd: van disco tot new wave, van dance tot chanson, van The Pebbles tot Stromae en zowat alles ertussenin. 

In de vorige editie passeerden al heel wat klassiekers de revue, maar met deze vernieuwde bezetting gaan ze pas écht tot het gaatje. Dat komt ervan als je zevenkoppige liveband maar liefst vijf zangers in de rangen heeft en alle muzikanten afzonderlijk een flink stuk Belgische popgeschiedenis schreven bij onder meer The Radio’s, K’s Choice, Luna Twist, Toy, Axelle Red, Clement Peerens, The Scabs, dB & The Groove Quartet, en Riguelle & Hautekiet. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang, bas: Ronny Mosuse. Zang, gitaren, mondharmonica, percussie: Gert Bettens. Zang, percussie: Mira Bertels. Zang, gitaren, synths, MD: Dirk Blanchart. Zang, gitaren, mondharmonica: Wigbert Van Lierde. Keyboards, synths: Jan Hautekiet.