(c) Augustijn

Vier

Augustijn
Een vaardig aardje naar zijn vaartje
vr 7 feb ’25 20:15
7 feb ’25
20:15
  • 7 feb ’25
    20:15
    OC Molenheem, Heule
    Izegemsestraat 205, 8500 Kortrijk

Augustijn staat dankzij zijn nieuwe plaat ‘Vier’ – zowel het getal als West-Vlaams voor ‘vuur’ – meer dan ooit op eigen benen. Als singer-songwriter heeft hij zijn stem gevonden en zijn liedjes blinken uit in eigenheid en creativiteit. Vader Vermandere kan alleen maar trots zijn!

Augustijn heeft zijn nieuwe plaat ‘Vier’ getiteld. Niet alleen een getal, maar ook West-Vlaams voor ‘vuur’. Daarmee heeft de titel van zijn nieuwe vierde cd meteen een dubbele, spannende lading. Augustijn brengt popliedjes met gevoel en engagement, die een pleidooi vormen voor bescheidenheid, eigenheid en kritische zin. 

Als singer-songwriter heeft Augustijn zijn stem gevonden, als componist zijn structuren en als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-HA, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach … Dat Augustijn zich live laat bijstaan door twee topmuzikanten, maakt het helemaal af. 

De pers over 'Vier' van Augustijn:

  • “Vier sterren. Omdat hij wederom een blik sterke songs heeft opengetrokken, vol rake observaties.”
    (Humo, 6/06/2023)
  • “Augustijn Vermandere boetseert elf blote liedjes op zijn vierde album, dat Vier heet. Het is fijne huisvlijt en de nederige, warme aanpak werkt: je kan de overpeinzingen van Augustijn helemaal geloven.”
    (De Standaard, 14/06/2023)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang, gitaar: Augustijn. Drum: Micha Vandendriessche. Bas: Wim Buysse.