(c) Hans Vangeel

Duet

Riet & Roy
Nederlandstalige duetten om eens goed bij te gaan zitten
di 11 mrt ’25 14:30
11 mrt ’25
14:30
  • 11 mrt ’25
    14:30
    OC Marke

Riet & Roy: de namen klinkt alsof ze voorbestemd waren om duetten te brengen. En op het podium bevestigen hun stemmen dat. ‘Kijk eens diep in mijn ogen’ van Willy Sommers en Wendy Van Wanten op de setlist met ‘De wilde roos’ van Nick Cave en Kylie Minogue? Riet en Roy komen er al zingend mee weg!

Dolly Parton & Kenny Rogers, Nancy Sinatra & Lee Hazlewood, June & Johnny Cash: tegenover een engelenstem staat in een goed duet een karakterstem. Dat hebben Riet & Roy goed begrepen, want samen brengen ze Nederlandstalige nummers, samen met vertalingen van Engelstalige en Franse klassiekers. Altijd in duet, en altijd op hun manier. “Veel te mooi”, zouden Erik & Sanne in koor zeggen.

Geflankeerd door twee prachtmuzikanten (her)ontdekken ze samen met het publiek een aantal pareltjes. Ze kruipen in de huid van Frank Galan en Sandra Kim met het hartverscheurend mooie ‘Door veel van mij te houden’, om dan weer via ‘De wilde roos’ van Nick Cave en Kylie Minogue door de telefoon mee te huilen met Danny Fabri en Sylvie Melody. Of met Ramses en Liesbeth. Of met Ike en Tina. 


Of Riet & Roy elkaar diep in de ogen zullen kijken zoals Willy Sommers en Wendy Van Wanten destijds? Daarvoor zal je moeten komen kijken! Want it takes ‘you’ to tango! 

Riet Muylaert ken je van haar eigen repertoire (RIET, Jackobond) en haar succesvolle tournee met bewerkingen van Marva. Roy Aernouts ken je dan weer van zijn eigen repertoire, en van zijn verkenning van het Nederlandstalige repertoire met zijn Los Speedy Bobs.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang: Riet Muylaert & Roy Aernouts. Gitaar: Bjorn Eriksson. Bas: Tim Vandenbergh.