Lampje (9+)

FroeFroe & Johnny Mus
Hier brandt het Lampje
vr 13 dec ’24 19:00
13 dec ’24
19:00
  • 13 dec ’24
    19:00
    Budascoop zaal 1

In een vuurtoren wonen is geen pretje, zeker niet als je vader altijd dronken is en je zelf het vuur brandend moet houden. Op een nacht gaat het dan ook mis en wordt Lampje bij haar vader weggehaald, om in een huis met een monster te gaan wonen. Maar monsters bestaan toch niet volgens Lampje?

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter, heeft maar één been en is een dronkaard. Lampje moet regelmatig helpen om de vuurtoren brandend te houden. Op een stormachtige dag gaat het mis: de lamp brandt niet. Een schip slaat te pletter tegen de rotsen, er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen. Lampje wordt uit huis gehaald en geplaatst in het Zwarte Huis, weg van haar vader. Niemand wil er werken omdat er een monster woont. Maar Lampje gelooft niet in monsters …

Annet Schaap is een straffe illustratrice, die in 2017 met ‘Lampje’ een eerste eigen jeugdboek schreef en prompt alle Nederlandstalige literatuurprijzen won. De schitterende avonturenroman, die wereldwijd in meer dan 25 talen werd vertaald, heeft een waanzinnige heldin en heerlijke karakters die FroeFroe & Johnny Mus inspireerden tot een voorstelling vol poppengeweld, acteurstalent, livemuziek en video. Een verrassende voorstelling over vaders, vriendschap en mogen zijn wie je bent. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Met: Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo, e.a. Livemuziek: Samuel Renascent (Vekenman). Techniek: Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers & Jo Heijens. Coproductie: Perpodium. Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & Taks Shelter van de Belgische federale overheid. 

Ontdek ons aanbod