(c) Lauranne Cleenwerck

Mamamanie

Julie Delrue
Moederschap om mee te huilen en te lachen
do 17 okt ’24 en vr 18 okt ’24
17 okt ’24
en
18 okt ’24

Moeder worden: het doet wat met een mens. Maar wat als die mens ook nog eens actrice Julie Delrue blijkt? Dan krijg je ‘Mamamanie’, een solovoorstelling die balanceert tussen comedy en theater en vakkundig wordt ondersteund door livemuziek. Delrue ken je van Studio Orka en op tv van ‘Chantal’. 

Een jonge actrice wordt moeder.
Ze voelt zich zo goed dat slapen niet meer hoeft.
Bovendien blijkt ze opeens meertalig en in staat tot het bespelen van diverse muziekinstrumenten.
Die jonge vrouw kan de hele wereld aan.
Twee weken later wordt ze opgenomen op de afdeling psychiatrie, met lekkende borsten en zonder baby. Kraambedpsychose is de diagnose.

Hoe voelt het als er plots een deurtje opent in je hoofd waarachter alles mogelijk lijkt? En hoe keer je terug naar je vertrouwde zelf? Onder de vleugels van Wouter Deprez vertaalt Julie Delrue (Studio Orka, ‘Chantal’) haar verhaal naar de scène, spelend op de grens tussen comedy en theater. Met Benjamin Desmet (SX) als haar muzikale sidekick.

‘Mamamanie’ is de eerste solovoorstelling van Julie Delrue, die in 2014 afstudeerde aan het RITCS in Brussel als Master in de Dramatische Kunsten. Als speler en maker vond Julie onderdak bij uiteenlopende gezelschappen als Studio Orka (‘Zoutloos’, ‘Chasse Patate’), Villanella (‘Mieren Slapen Nooit’), BRONKS (‘De man, de vrouw en de beer’, ‘België Ondertiteld/La Belgique Soustitrée’), FroeFroe (‘Gitte’) en ARSENAAL (‘Dochters van Ondernemers’). Julie was ook te zien in televisieseries als ‘Chantal’ en ‘Nonkels’. Samen met actrice Ilse de Koe richtte ze in 2023 vzw Another Hero op, een cultureel platform met Brugge als uitvalsbasis.

In samenwerking met Antigone.

De pers over 'Mamamanie':

  • “Haar kraambedpsychose inspireerde Julie Delrue (bekend van Studio Orka en haar rol als Els Heytens in ‘Chantal’) tot een openhartige, wervelende solo die lachsalvo’s, enkele tranen en respect oogst voor mentale ziekte”…”In haar spel is de bekwame hand van cabaretier en coach Wouter Deprez voelbaar. Delrue zet de skills van een cabaretier slim in om een verhaal te vertellen: met veel gevoel voor humor, veel ongedwongen contact met het publiek – alsof je samen met haar in het gras aan het picknicken bent terwijl ze je alles vertelt – maar ook met een heel doordachte en organische vertelstructuur.”…”Ze schetst een doorleeft portret van iemand wiens hoofd doldraait. Om het met de woorden van Janne Desmet te zeggen: het was fantastisch!” (Knack Focus ★★★★)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept & spel: Julie Delrue. Tekst: Julie Delrue & Wouter Deprez. Muziek: Benjamin Desmet. Regie: Wouter Deprez. Lichtontwerp: Geert Vanoorlé. Outside eye: Ilse de Koe. Beeld affiche: Benjamin Desmet. Foto affiche: Alexia Leysen. Coproductie Cultuurcentrum Brugge. Spreiding: Jimmie Dimmick. Scènefoto’s: Lauranne Cleenwerck.  Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Literatuur Vlaanderen. Met dank aan: Entrepot Brugge & Cultuurkapel De Schaduw.

Ontdek ons aanbod