(c) Kugoni Trio

Classics Revisited

Kugoni Trio
Klassieke muziek, but not as you know it
zo 19 jan ’25 11:00
19 jan ’25
11:00
  • 19 jan ’25
    11:00
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Non-stop gaat Kugoni Trio op zoek naar manieren om klassieke hedendaagse muziek te begrijpen, en om er op een andere manier naar te leren kijken. Daartoe werken ze samen met componisten die nieuwe muziek voor het trio maken. Dat wordt vervolgens aangevuld met bestaand werk. Het resultaat? Zelf te ontdekken!

In volle coronapandemie werkte Kugoni Trio aan zijn derde album. Na ‘Timelapse’ (2016) en ‘Essence by Kugoni Trio’ (2019) werd ‘Classics Revisited’ een verzameling nieuwe composities in uiteenlopende stijlen, van componisten die in samenwerking met of in opdracht van Kugoni Trio aan de slag gaan. Kugoni Trio koppelt deze nieuwe muziek aan bestaand werk van onder meer Astor Piazzolla en Dmitri Sjostakovitsj. Typerend voor dit creatie- en uitvoeringsproces is dat het trio samen met de componisten via artistiek labowerk op zoek gaat naar een nieuw begrip van de klassieke hedendaagse muziek. 

Na tientallen van dergelijke compositieopdrachten wordt het ensemble beschouwd als voorvechter van nieuwe muziek en Belgische muziek in het bijzonder. Zeker omdat het trio niet alleen een podium biedt aan vaste klassieke waarden en vooraanstaande componisten, maar ook aan opkomend talent. En dat allemaal om hun missie waar te maken: klassieke muziek op een nieuwe manier uitdragen en begrijpen.

In samenwerking met Conservatorium Kortrijk & Wilde Westen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.